Akademia Tańca M&I Sulewscy zaprasza na casting


Zostań wszechstronnym artystą scenicznym.
Akademia Tańca M&I Sulewscy
zaprasza na casting.
TANIEC – ŚPIEW – AKTORSTWO.

Po raz pierwszy w historii szkoły, w sobotę 07 września br. o godz. 12.00, rusza wielki casting do musicalowej Akademii Młodych Talentów. Przesłuchania odbędą się w Akademii Tańca M&I Sulewscy w budynku Domu Słowa Polskiego w Warszawie, przy ul. Miedzianej 11. Do udziału w przesłuchaniu organizatorzy zapraszają dzieci
i młodzież w wieku od 7 do 16 lat i więcej.

W castingu może wziąć udział każdy, kto chciałby rozpocząć musicalową przygodę. Podczas castingu uczestnicy zostaną podzieleni na odpowiednie grupy wiekowe, a następnie podczas 30 minutowych zajęć z instruktorami Akademii, dowiedzą się, jak właściwie prezentować się przed okiem kamery oraz poznają kilka prostych, tanecznych kroków. Takie przygotowanie pozwoli uczestnikom na właściwą prezentację podczas przesłuchania. Ponad to, młodzi kandydaci mogą liczyć na profesjonalną kadrę, współpracę z artystami i gwiazdami, świetną zabawę oraz szansę na udział w prestiżowych wydarzeniach artystycznych.

Projekt Akademii Młodych Talentów, to niezwykła szansa dla młodych ludzi na wszechstronny rozwój, który dotyka różnych form artystycznych, tj.: aktorstwo, wokal, różnych technik tańca, pobudza kreatywność i wrażliwość artystyczną, a także kreuje podstawowe cechy artysty scenicznego, tj.: poczucie rytmu, dobry słuch, poprawna sylwetka, przygotowanie aktorskie, wokalne i taneczne.

Przesłuchania do Akademii Młodych Talentów odbędą się w Akademii Tańca M&I Sulewscy przy ul. Miedzianej 11, w budynku Domu Słowa Polskiego (wejście przez portiernię).

Wszystkie osoby zainteresowane castingiem zapraszamy do zapisów. Więcej informacji na: www.akademiamlodychtalentow.pl oraz kamil.sliwowski@akademiatanca.pl

07 września 2013r. o godz. 12:00 – casting do Akademii Młodych Talentów. Przesłuchania odbędą się w Akademii Tańca M&I Sulewscy przy ul. Miedzianej 11 w budynku Domu Słowa Polskiego (wejście przez portiernię).

logo_AMT_black_red_mini

Poniższy tekst jest informacją prasową przesłana nam przez zaprzyjaźnione serwisy. Żadna z naszych redaktorek nie jest autorką poniższego tesktu i nie odpowiadamy za zamieszczone treści. Jednakże dokładamy wszelkich starań, aby przedstawione informacje były zgodne z polityką oraz tematyką naszego serwisu.

Nasze recenzje Zobacz wszystkie »

Dodaj komentarz

Informacje prasowe
  Subscribe  
Powiadom o

Mało? To może sprawdź kolejny tekst :)

Jak właściwie przygotować i zapakować drugie śniadanie do szkoły?


Każdy rodzic ma świadomość, jak istotną rolę w rozwoju dziecka odgrywa drugie śniadanie. Ma ono istotny wpływ zarówno na funkcjonowanie organizmu, jaki i koncentrację, niezbędną do przyswajania wiedzy. Dlatego kształcenie właściwych nawyków żywieniowych u dziecka jest tak niezwykle istotne. 

To, czy nasze dziecko w życiu dorosłym będzie mieć zdrowe nawyki żywieniowe, zależy w dużej mierze od jego rodziców. Jeśli zrezygnuje się z przygotowywania drugiego śniadania, dziecko będzie zdane na asortyment sklepików szkolnych. Wprawdzie kilka lat temu wszedł obowiązek, by w tego typu miejscach wycofano wiele szkodliwych produktów, jak np. chipsy czy niektóre gazowane napoje, ale mimo to i tak uczniowie mają dostęp do kalorycznego i sztucznego jedzenia, które jest dla nich niezdrowe.

Przygotowanie smacznego posiłku wcale nie musi wiązać się z wielkim wysiłkiem. Kanapka z serem i warzywami, ulubiona sałatka, jogurt albo serek a do tego świeże warzywa, owoce albo bakalie z pewnością zaspokoją głód każdego dziecka. Poniżej kilka rad jak odpowiednio zapakować takie smakołyki. Warto mieć bowiem pewność, że posiłek naszego dziecka zachowa świeżość oraz najwyższą jakość przez wiele godzin. Zwykłe plastikowe pudełko śniadaniowe wcale nie jest najlepszym rozwiązaniem. Dlaczego? Wbrew pozorom posiłek szybko w nim wysycha, a poza tym istnieje ryzyko, że pojemnik się otworzy, a tym samym zabrudzi książki i zeszyty. Pudełko nie chroni również przed wydostawaniem się zapachu, który w zamkniętym plecaku niekoniecznie musi pachnieć smacznie i zachęcająco. Jakie akcesoria zatem warto wybrać?

Papierowe torebki (np. Jan Niezbędny) są wygodnym i praktycznym rozwiązaniem. Dzięki temu, że są wykonane z papieru pergaminowego powlekanego folią są odporne na przenikanie tłuszczu i wilgoci na zewnątrz. Papierowa torebka skutecznie ochroni drugie śniadanie dziecka przed wysuszeniem i pozwoli zachować mu świeżość na wiele godzin. Dodatkowe naklejki zapewnią zaś skuteczne zamknięcie – dzięki temu posiłek będzie zawsze na miejscu, a książki i zeszyty będę bezpieczne przed ewentualnym zabrudzeniem.

Foliowe torebki śniadaniowe także zapewniają świeżość posiłku i, podobnie jak papierowe torebki, chronią plecak dziecka przed zabrudzeniem i ewentualnymi nieprzyjemnymi zapachami. Torebki są wygodne i łatwe w użyciu; specjalne „uszy” umożliwiają szybkie i szczelne zamknięcie. W ten sposób druga porcja śniadania przeznaczona na później  pozostanie we właściwym miejscu.

W przypadku świeżych owoców, warzyw lub bakalii najlepiej sprawdzą się torebki strunowe (np. Jana Niezbędnego), tj. zamykające się. Są one wielokrotnego użytku, można je myć spokojnie wraz z naczyniami w zmywarce.

Szkolną wyprawkę warto uzupełnić o tych kilka produktów do pakowania, które w porannym pośpiechu staną się przyjacielem mam uczniów.

jan niezbędny

Poniższy tekst jest informacją prasową przesłana nam przez zaprzyjaźnione serwisy. Żadna z naszych redaktorek nie jest autorką poniższego tesktu i nie odpowiadamy za zamieszczone treści. Jednakże dokładamy wszelkich starań, aby przedstawione informacje były zgodne z polityką oraz tematyką naszego serwisu.

Nasze recenzje Zobacz wszystkie »

Dodaj komentarz

Informacje prasowe
  Subscribe  
Powiadom o

To co? Jeszcze jeden artykuł?

Drzwi techniczne w prywatnym domu


Drzwi techniczne to obowiązkowe rozwiązanie w budynkach użyteczności publicznej. Jednak dzięki temu, że wyróżnia je coraz ciekawszy design, stają się godną rozważenia alternatywą dla inwestorów indywidualnych.

Bezpieczne i funkcjonale

Drzwi techniczne to gwarancja bezpieczeństwa i funkcjonalności. W domach prywatnych warto montować je zwłaszcza w kotłowni oraz pomiędzy garażem a częścią mieszkalną. Od skrzydeł  standardowych odróżnia je zastosowana w konstrukcji płyta ogniotrwała oraz wkład szklany, co sprawia, że są wyjątkowo szczelne, a w razie pożaru  wolniej poddają się płomieniom, powstrzymując rozprzestrzenianie się ognia oraz dymu. Dzięki temu mieszkańcy mają więcej czasu na ewakuację, a straż pożarna na rozpoczęcie akcji.  Na tym jednak nie koniec zalet. Drzwi techniczne charakteryzuje znacznie lepsza izolacyjność akustyczna, co sprawia, że pozwalają cieszyć się większym spokojem we wnętrzach. W zależności od miejsca, w którym będą używane, mamy do wyboru model, który zapewnia klasę odporności ogniotrwałej przez 30 minut (np. model Guardia EI30 lub Ignis), 60 minut (Guardia EI60), a nawet 120 minut. Coraz mocniejszą stroną tego typu skrzydeł jest także wzornictwo.

Wbrew obiegowym skojarzeniom, drzwi techniczne mogą być po prostu ładne.

Ciekawie zaprojektowane

Przez długie lata drzwi techniczne kojarzyły się z jednolitą okleiną, w nijakim  kolorze. Na szczęście trend ten odszedł do lamusa. Drzwi techniczne z kolekcji Invado dostępne są w dwóch rodzajach oklein: Eco – fornir oraz Enduro.  Łącznie możemy wybierać aż spośród 17 kolorów. Od tradycyjnej bieli i szarości przez okleiny odwzorowujące drewno europejskie – m.in.: rożne odcienie dębu, wiśni, kasztan, olchę czy orzech, po drewno egzotyczne – coimbrę, teak i wiąz. Tak szeroka oferta sprawia, że bez większego trudu można dopasować je do stylistyki danego obiektu. Ciekawym akcentem może być także listwa dekoracyjna Comleto, którą warto ozdobić drzwi techniczne, by nabrały one jeszcze bardziej eleganckiego i udomowionego charakteru. Nie każdy wie, że parametry techniczne nie wykluczają stosowania przeszkleń. – W tym wypadku wykorzystujemy po prostu specjalistyczną, ognioodporną szybę – wyjaśnia Adam Hucz, odpowiedzialny za markę Invado.

Warto wiedzieć

Aby drzwi techniczne przeciwpożarowe właściwie spełniały swoją rolę, muszą być odpowiednio zamontowane. Ościeżnic drzwi technicznych przeciwpożarowych nie można wmurować w ścianę. Montaż możliwy jest dopiero wówczas, gdy wilgotność w pomieszczeniu spadnie poniżej 60%, wykończone są ściany i podłogi. – To bardzo ważne, by w pomieszczeniach, w których zamontowana jest ościeżnica drzwi przeciwpożarowych nie prowadzić już żadnych mokrych prac wykończeniowych, łącznie z układaniem glazury czy terakoty – podkreśla A. Hucz. Należy także pamiętać, by przed montażem zasilikonować dolną krawędź ościeżnicy, co zabezpieczy ją przed działaniem wilgoci podczas mycia podłóg. Drzwi techniczne przeciwpożarowe można zamontować właściwie do każdego rodzaju ściany – zarówno tradycyjnej, ceramicznej, zbudowanej z cegły silikatowej, betonu komórkowego jak i lekkiej konstrukcji z płyt kartonowo – gipsowych, trzeba jednak pamiętać o zastosowaniu odpowiednich mocowań. Ważne jest także, by zwrócić uwagę czy producent zastosował uszczelkę przylgowa pęczniejącą oraz próg opadający z uszczelką.

 

Ignis z listwa Completo_INVADO  Egida_okleina dwukierunkowa_INVADO  Drzwi Guradia z listwa Completo_INVADO 

Poniższy tekst jest informacją prasową przesłana nam przez zaprzyjaźnione serwisy. Żadna z naszych redaktorek nie jest autorką poniższego tesktu i nie odpowiadamy za zamieszczone treści. Jednakże dokładamy wszelkich starań, aby przedstawione informacje były zgodne z polityką oraz tematyką naszego serwisu.

Nasze recenzje Zobacz wszystkie »

Dodaj komentarz

Informacje prasowe
  Subscribe  
Powiadom o

Sprawdź nasz kolejny artykuł

Sernikowe muffiny


Sobotnie popołudnie, na dworze upalnie, dziecko przed chwilką zasnęło. Z ulgą i radością zagnieżdżam się w fotelu na balkonie. Nareszcie chwila dla mnie. Nie trwała długo, bo z pokoju słyszę dzwoniący telefon. Podbiegam czym prędzej po telefon, co by dzwonek nie zbudził dziecka i odbieram: Halo? Cześć Rachela? Wiesz właśnie jesteśmy w pobliżu i chętnie się zjawimy. Może być za ok. godzinkę?

Moje plany już się ulotniły, a w głowie nurtowało mnie tylko pytanie: Czym ich ugościć? Z szybkim i lekkim szelestem przejrzałam zawartość lodówki, szafek kuchennych i ze smutkiem stwierdziłam, że nie mam nic gotowego. Więc sięgam po mój zeszyt z przepisami i kartkuję, to nie – bo nie mam wszystkich składników, to nie – bo nie wyrobię się w godzinkę. Trafiam na przegródkę muffiny – to jest to. Teraz tylko, które? Czym zaskoczyć moich gości?

Zdecydowałam się na połączenie muffinów i sernika. Wyszło obłędnie :) Nie było nawet okruszków! Przepis szybki, łatwy nawet dla laika kulinarnego, a efekt jest piorunujący.

Składniki na 12 sernikowe muffiny:

12-15  pełnoziarnistych herbatników
80g masła
400g zmielonego białego sera twarogowego (np. z kubełka)
6 łyżek cukru
laska wanilii, lub cukier z prawdziwą wanilią
2 jajka
2 łyżki mąki pszennej
100g truskawek lub innych owoców

Sposób przygotowania:

Masło rozpuśćcie na małym ogniu. Następnie musicie pokruszyć herbartniki. Najlepszym na to sposobem jest włożenie całych herbatników do foliówki, lub zawinięcie w folię spożywczą i następnie wałkowanie do momentu skruszenia ich. W dalszej kolejności dodajecie do nich roztopione ostudzone masło. Małą łyżeczką nabieracie masę i przekładacie do silikonowych foremek typu muffin – niestety jest to konieczne, bo przy użyciu papierowych wasze muffiny po wyjęciu z piekarnika bardzo się skurczą i nie będą już tak efektownie wyglądać.  Masę ugniatajcie łyżeczką na dnie foremki i wstawcie do lodówki.

Do dużej miski włóżcie ser, jajka, cukier, mąkę, ziarenka z laski wanilii lub cukier z domieszką wanilii – ilość na oko i wg upodobań. Dobrze wymieszajcie całą masę mikserem.

Teraz przygotujcie owoce, np truskawki pokrójcie na mniejsze kawałki, lub dodajcie maliny, jagody itp.

Foremki z masą herbartnikową wyjmijcie z lodówki, nałóżcie masę serową do wysokości ¾ scianki foremki, dodajcie kawałki owoców i znów przełóżcie masą serową. Tak gotowe muffiny wstawcie do nagrzanego piekarnika – temp. 180C, pieczcie ok 20 min. – zawsze upewniajcie się patyczkiem drewnianym, czy ciasto jest już gotowe. Po ostygnięciu możecie przełożyć je do papierowych foremek, udekorować owocami, bitą śmietaną, miętą – czyli co wam w duszy gra!

Smacznego!

muffiny2

 Zdjęcia: Rachela

Nasze recenzje Zobacz wszystkie »

3
Dodaj komentarz

Agnieszka Jelinek
  Subscribe  
najnowszy najstarszy oceniany
Powiadom o
top-facebook top-instagram top-search top-menu go-to-top-arrow search-close