Chrupiące grzanki z kremowym serkiem wiejskim i warzywami
Marki Bosch, Fit&Easy oraz Borges rozpoczęły nowy projekt pod nazwą „Zdrowe warsztaty kulinarne”. Każdemu z comiesięcznych spotkań w Centrum Domowych Inspiracji przewodniczy szef kuchni restauracji „Sowa i przyjaciele” – Konrad Birek. Tematem ostatnich warsztatów było Rodzinne gotowanie. Serdecznie zapraszamy Was do wspólnego gotowania! Fantastyczne przepisy ze spotkania już na Was czekają!
Składniki dla 4 osób:
• 4 kromki ciemnego pieczywa
• 1 opakowanie granulowanego serka wiejskiego
• 2 łyżki oliwy z oliwek Borges
• 1 pęczek świeżego szczypiorku
• 1 opakowanie mieszanki sałat Fit&Easy Active
• Sól, świeżo mielony czarny pieprz do smaku
• 1 pęczek rzodkiewki pokrojony w słupki
• 1 mały ogórek, obrany, wydrążony i pokrojony w słupki
• Miąższ z dwóch pomidorów pokrojony w kostkę
Sposób przygotowania:
Serek zmiksować blenderem razem z oliwą z oliwek, szczypiorkiem, połową mieszanki sałat i przyprawami.
Pieczywo opiec w tosterze i posmarować je przygotowaną wcześniej pastą. Na wierzchu każdej kromki ułożyć pozostałą mieszankę sałat oraz sałatkę przygotowaną z rzodkiewki, ogórka i pomidorów. Całość można dodatkowo skropić oliwą z oliwek aromatyzowaną ziołami.
Sprawdź pozostałe przepisy ze „Zdrowych warsztatów kulinarnych”:
Sałatka z mozzarellą, pomidorami i sosem ze świeżej bazylii
Marynowany w soku z cytryny łosoś ze świeżym ogórkiem oraz sosem z pieczonej papryki
Krewetki królewskie w pikantnym sosie z mango podane z sałatką z melona i świeżej mięty
Hiszpański chłodnik z pomidorów
Orzeźwiająca sałatka z filetowanych pomarańczy, grejpfrutów i avocado z imbirową piersią kurczaka
Sałatka ze szparagów z wędzonym kurczakiem i świeżymi truskawkami