Kulinaria

Kulinaria 16 października 2020
9 powodów, dla których warto jeść rodzynki

9 powodów, dla których warto jeść rodzynki

Uwielbiam rodzynki i nie przyjmuję do wiadomości, że to suszone winogrona, które mają mnóstwo kalorii. Rodzynki mogę jeść garściami. No, ale żeby nie było, że jestem łasuchem, to znalazłam powody, [...]
0 komentarzy
Dania główne 19 września 2020
Szakszuka z papryką

Szakszuka z papryką

W tym roku pomidory w przydomowym, balkonowym ogródku wyjątkowo mi obrodziły. Nie spodziewałam się takich zbiorów. Teraz muszę je jakoś przerabiać i by się nie przejadły szukać pomysłów na nowe [...]
0 komentarzy
Desery 11 sierpnia 2020
Ciasto banoffee pie bez pieczenia

Ciasto banoffee pie bez pieczenia

Ciasto banoffee – pyszne, słodkie ciasto bez pieczenia, w którym każda warstwa smakuje obłędnie – to moje najnowsze odkrycie. Zaraz po tym, jak miałam okazję go spróbować, postanowiłam sama przyrządzić [...]
0 komentarzy
Desery 3 czerwca 2020
Placki z kaszy jaglanej

Placki z kaszy jaglanej

Placki z kaszy jaglanej to moje stosunkowo nowe odkrycie. Pomysł na ich wykonanie przyszedł mi do głowy wtedy, kiedy ugotowałam za dużo kaszy na śniadanie i kombinowałam, co zrobić z [...]
0 komentarzy
top-facebook top-instagram top-search top-menu go-to-top-arrow search-close