W podróży z maluszkiem – chusteczki nawilżane Cleanic Kindii


Nawet daleka podróż z maleństwem może być przyjemnością. Wystarczy się do niej dobrze przygotować. Chusteczki nawilżane takie jak np. te  z serii Cleanic Kindii są nieodzowne w podręcznym bagażu rodziców małego dziecka. Seria Cleanic Kindii to łagodne, hypoalergiczne, testowane dermatologicznie chusteczki nawilżane,  idealnie dostosowane do różnych potrzeb skóry dziecka. Nie zawierają  alkoholu, PEG-ów i parabenów, dlatego nie podrażniają naskórka. Mają miły i łagodny zapach. Dzięki wygodnemu i trwałemu zamknięciu oraz optymalnej liczby chusteczek, można je ze sobą zabrać dosłownie wszędzie.  Ich główną zaletą jest uniwersalność, ponieważ polecane są do pielęgnacji całego ciała dziecka.

CLEANIC KINDII NEW BABY CARE

Cleanic Kindii New Baby Care_chusteczki nawilżane.jpgTen wariant chusteczek jest dedykowany dla wyjątkowo delikatnej skóry noworodków i niemowląt. Są to jedyne chusteczki do stosowania od pierwszego dnia życia dziecka. Dzięki zawartości emolientów nawilżają i natłuszczają skórę, jednocześnie chronią przed podrażnieniami! Posiadają pozytywną opinię Instytutu Matki i Dziecka NR ZF-K-7/12.
Produkt otrzymał nagrodę Perła Rynku FMCG 2013.

Cena chusteczek to 6,90 zł za opakowanie 60 szt.

CLEANIC KINDII BABY SENSITIVE

Cleanic Kindii Baby Sensitive_chusteczki nawilżane_zdjęcieSą przeznaczone dla skóry szczególnie wrażliwej i atopowej niemowląt i małych dzieci. Zawierają łagodzący i chroniący balsam
z panthenolem. Posiadają pozytywną opinię Centrum Zdrowia Dziecka.

Cena chusteczek to 6,90 zł za opakowanie 60 szt.

CLEANIC KINDII SKIN BALANCE

Cleanic Kindii Skin Balance_chusteczki nawilżaneSą polecane do stosowania dla zdrowej skóry dzieci. Zawierają kompleks witamin E, A, F. Chronią zdrową skórę maluszka. Nie zawierają  alkoholu, PEG-ów i parabenów. Posiadają pozytywną opinię Centrum Zdrowia Dziecka.

Cena chusteczek to 6,90 zł za opakowanie 72 szt.

Poniższy tekst jest informacją prasową przesłana nam przez zaprzyjaźnione serwisy. Żadna z naszych redaktorek nie jest autorką poniższego tesktu i nie odpowiadamy za zamieszczone treści. Jednakże dokładamy wszelkich starań, aby przedstawione informacje były zgodne z polityką oraz tematyką naszego serwisu.

Nasze recenzje Zobacz wszystkie »

Subscribe
Powiadom o
Informacje prasowe

0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments

Mało? To może sprawdź kolejny tekst :)

Jogurty w urozmaiconej diecie: różne smaki, różne wykorzystanie


Jogurt jako produkt znany od tysięcy lat i zyskuje coraz większe grono smakoszy. Mimo, że do Europy dotarł dopiero na początku XX w. obecnie jest nie tylko przekąską, ale składnikiem wielu potraw. Stało się tak za sprawą przenikania kuchni z różnych stron świata, które na stałe zagościły w większości domów. 

Jogurt coraz częściej staje się dodatkiem do potraw i gości w codziennym menu Polaków. Z badań GUS wynika, że spożycie jogurtu z roku na rok wzrasta. W 2011 r. przeciętnie miesięczne zjadaliśmy 0,54 kg. Jest to wciąż za mało aby dostarczyć organizmowi między innymi odpowiednią ilość wapnia i probiotyków. Dlatego Związek Polskich Przetwórców Mleka rozpoczął realizację kampanii „Jogurt na dobry dzień”, której celem jest edukacja społeczeństwa na temat zalet spożywania jogurtu.

Bez wątpienia jogurt jest składnikiem odżywczym codziennej diety, a dzięki zawartości żywych kultur jogurtowych produkujących kwas mlekowy spożywanie go zapobiega rozwojowi mikroflory chorobotwórczej w jelitach. Z tego też względu jogurty zalecane są przy kuracji antybiotykowej. Można je wykorzystać na słodko i na słono. W zależności od tego czy chcemy smakowy, gotowy produkt czy też dodatek do jakiegoś dania. Wiele wariantów wykorzystania stawia jogurt na mocnej pozycji składnika, który powinien zawsze gościć w lodówce.

Basic CMYK

Ze względu na przeznaczenie wyróżniamy kilka grup jogurtów:

Jogurty owocowe i smakowe, których jest najwięcej na rynku. W asortymencie dostępny jest z truskawkami, malinami, brzoskwiniami, wiśniami, śliwkami oraz o wielu różnych smakach jak waniliowy, czekoladowy, kawowy, które idealnie sprawdzają się na lekkie śniadanie. Wystarczy dodać płatki by stworzyć pełnowartościowy posiłek. Jest to również doskonała forma gdy nie mamy czasu, a chcemy zjeść coś smacznego.

Jogurty owocowe i smakowe wzbogacone odżywczymi dodatkami: musli, ziarnami zbóż, orzechami, miodem, kawałkami czekolady, ziarnami innych roślin np. słonecznika, dyni. Te jogurty dostarczają wiele mikro i makro elementów. Dla przykładu orzechy zawierają korzystne dla zdrowia tłuszcze jedno- i wielonasycone, a także wspomagają pracę mózgu poprzez zawartość fosforu. Z kolei zboża zawierają dużą ilość błonnika i substancji mineralnych, które są dostarczane organizmowi. Oba składniki przyspieszają metabolizm.

Jogurt typu „greckiego” to gęsty jogurt naturalny, który swoją konsystencję osiąga w naturalny sposób – w procesie fermentacji. Jest on delikatniejszy niż tradycyjny i ma właściwości zakwaszające, co ułatwia przyswajanie wapnia. Jogurt grecki zawiera mniej węglowodanów oraz laktazy, dzięki temu może być polecany osobom z cukrzycą oraz nietolerancją laktozy. Istotne jest również to, że jogurt grecki zawiera 2 razy więcej białka. Z tego też powodu, zapewnia uczucie sytości na dłużej. Jest to też ciekawa alternatywa dla wegetarian, ponieważ w łatwy sposób można pokryć dzienne zapotrzebowanie na białko.

Jogurt pitny charakteryzuje się płynną konsystencją, dzięki czemu może zastąpić soki i inne napoje chłodzące. Zaletą jest również to, że szybko zaspokaja głód w każdej chwili, gdziekolwiek jesteśmy i o każdej porze. Możemy zaobserwować, że wraz z podwyższaniem się temperatury za oknem częściej sięgamy po jogurty pitne ze względu na wygodne opakowanie (np. zakręcana butelka).

Jogurt z probiotykami, z bakteriami (L.actobacillus casei, L.actobacillus acidophilus, Bifidobacterium bifidum) działającymi korzystnie na układ pokarmowy, które usprawniają proces trawienia. Takie jogurty spożywa się głównie podczas kuracji antybiotykowej, ponieważ zawarte w nich bakterie podtrzymują odporność. Dodatkowo produkują kwas mlekowy w jelitach, który zapobiega rozwojowi bakterii chorobotwórczych.

Jak widzimy powyżej jest cały wachlarz jogurtów, z których można wybrać odpowiedni dla siebie i bardzo szybko stworzyć różne dania lub przekąski. Na śniadanie wystarczy dodać płatki, suszone czy świeże owoce, miód, ziarna (np. dyni, słonecznika) czy mieszankę orzechów by stworzyć miskę pełną energii na początek dnia. Propozycją są jabłka z pieczonymi orzechami i jogurtem bananowym lub kanapki z jogurtowym twarożkiem i sezonowymi warzywami.

W ciągu dnia gdy poczujemy lekki głód można przygotować pożywny koktajl na bazie jogurtu dodając świeże owoce. Obecnie najlepiej wrzucić kilka truskawek, moreli lub innych ulubionych owoców by stworzyć wyśmienity napój. Można również przygotować indyjskie lassi bądź turecki ayran.

Biorąc pod uwagę porę roku i wszechobecne słońce, nie zawsze mamy ochotę na ciepłe i ciężkie zupy, po których czujemy się przepełnieni. Wystarczy przyrządzić chłodnik z botwinki, porów, ogórka czy szpinaku, który zaproponowała ambasadorka kampanii – Monika Mrozowska. Na drugie danie warto pomyśleć o sosach do sałatek i dipach na bazie jogurtu. Jogurt także świetnie sprawdza się do marynat np. grillowanych lub pieczony mięs (szczególnie drobiu i jagnięciny), ponieważ nadaje im soczystości i lekkiego smaku. Można skorzystać z innych pomysłów i przygotować tzatziki, curry, raitę, ciasta, placuszki, lody, musakę czy pilaw.

Nie należy sprowadzać jogurtów tylko do jednej funkcji przekąski. Jogurt można dodać do wielu potraw by otrzymać zdrowy posiłek, wzbogacony o wapń i białko. Nie bójmy się eksperymentować i sprawmy by jogurt na stałe zagościł w naszej kuchni.

Przepisy dostępne są na stronie kampanii „Jogurt na dobry dzień” www.jogurtnadobrydzien.pl  

Dofinansowano ze środków Funduszu Promocji Mleka

Poniższy tekst jest informacją prasową przesłana nam przez zaprzyjaźnione serwisy. Żadna z naszych redaktorek nie jest autorką poniższego tesktu i nie odpowiadamy za zamieszczone treści. Jednakże dokładamy wszelkich starań, aby przedstawione informacje były zgodne z polityką oraz tematyką naszego serwisu.

Nasze recenzje Zobacz wszystkie »

Subscribe
Powiadom o
Informacje prasowe

0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments

To co? Jeszcze jeden artykuł?

Witaj w klubie, czyli ruszył Klub moja Mama i Ja!


Nowopowstała platforma internetowa – Klub Moja Mama i Ja – to wyjątkowe miejsce dla mam, w którym warto bywać. Uczestnictwo w klubie wiąże się bowiem z licznymi profitami. Dla zarejestrowanych i aktywnych użytkowniczek przewidziane są liczne nagrody oraz konkursy. Warto dołączyć, aby bawić się w najlepszym klubie w sieci, którego ambasadorkami zostały znane blogerki parentingowe. Klub ruszył 15 lipca!

Mama i ja – w tym samym klubie 

Klub_Mama_i_jaKlub Moja Mama i Ja, to projekt skierowany do matek.
Na powstałej stronie internetowej www.klubmamaija.pl, zarejestrowane użytkowniczki zyskają możliwość, by zbierać punkty za zakup wody Mama i ja, wypełnianie ankiet, polecanie klubu znajomym mamom. Dla 100 osób
z największą ilością punktów w każdym miesiącu partnerzy akcji smyk.com oraz serwis empikfoto.pl przewidzieli nagrody w postaci zniżek do sklepu smyk.com i rabatów na fotobooki w empikfoto. Po trzech miesiącach funkcjonowania i gromadzenia użytkowniczek, klub Moja Mama i Ja na kolejne trzy zostanie przekształcony w Program Lojalnościowy „Rozpieszczamy Mamy”. Przewidziane są cykliczne konkursy dla klubowiczek z atrakcyjnymi nagrodami. Co wiecej, na stronie internetowej www.klubmamaija.pl, mamy znajdą szereg interesujących treści dotyczących zdrowia, urody, zabaw z dziećmi, powrotu do pracy. Użytkowniczki będą mogli zapoznać się z licznymi poradami jak chociażby: jak zorganizować życie po powrocie do pracy, jak mądrze tracić wagę i jak zadbać o swoje ciało po ciąży. Warto zaznaczyć, że klub to także miejsce dla ojców. Wśród treści znajdą oni informacje o wychowaniu, pielęgnacji dziecka i o tym jak „z głową” wspomagać mamę. 

W trosce o nasze maluszki

Mama_i_ja_aranzMama i ja to wyjątkowa, niegazowana woda źródlana przeznaczona dla dzieci od pierwszych chwil życia. Jako uzupełnienie diety polecana jest również kobietom w okresie ciąży oraz karmienia. Woda Mama i ja czerpana jest z głębokości 170 metrów, ze źródła bijącego na obrzeżach Słowińskiego Parku Narodowego, co gwarantuje jej absolutną ekologiczną czystość pod względem fizykochemicznym i mikrobiologicznym. Mama i ja jest wodą o niskim stopniu mineralizacji i niskiej zawartości sodu, zalecaną do przygotowywania posiłków dla niemowląt i małych dzieci. Jej wyjątkowy skład sprawia, że stanowi idealną bazę do przygotowania napojów i posiłków dla niemowląt. Najwyższą jakość wody Mama i ja potwierdza pozytywna opinia Centrum Zdrowia Dziecka.  Woda Mama i ja zwyciężyła w teście wód źródlanych i mineralnych teście wód źródlanych i mineralnych przeprowadzonym na zlecenie UOKiK przez fundację Pro-Test. Woda Mama i ja dostępna jest w butelkach o pojemności 1.5 L i 0.5 L, tylko i wyłącznie w wersji niegazowanej.

Dołącz do klubu Moja Mama i ja www.klubmojamamaija.pl, zbieraj punkty i wygrywaj nagrody. Zapraszamy!

Mama_i_ja_aranz_3

Patronat nad Klubem Moja Mama i ja objęły redakcje „Twój Maluszek” oraz „Mamo to ja”, a także portal www.babyboom.pl.

Ambasadorki Klubu Moja Mama i ja to znane i chętnie czytane blogerki parentingowe:

www.urwiskowo.com.pl

http://www.potworywozkowe.pl

http://www.piekniebycmama.pl

Mama i ja” to marka źródlanej wody niegazowanej. Produkt przeznaczony jest w szczególności dla niemowląt i małych dzieci, kobiet w ciąży oraz mam karmiących piersią.  „Mama i ja” to marka należąca do firmy WOSANA S.A. Początki firmy sięgają 1991 roku, jej siedziba mieści się w Andrychowie. Najwyższą, jakość produktów zapewnia wdrożony przez firmę system zarządzania bezpieczeństwem żywności zgodny z międzynarodową normą EN ISO 22000: 2005. „Mama i ja” posiada pozytywną opinię od Centrum Zdrowia Dziecka. Produkt dostępny jest w sieciach: Real, Makro, Tesco, Kaufland, Netto, Carrefour, Selgros, Auchan, Eurosklep oraz e-sklepach dodomku.pl oraz frisco.pl

Zdjęcia autorstwa: Wosana

Poniższy tekst jest informacją prasową przesłana nam przez zaprzyjaźnione serwisy. Żadna z naszych redaktorek nie jest autorką poniższego tesktu i nie odpowiadamy za zamieszczone treści. Jednakże dokładamy wszelkich starań, aby przedstawione informacje były zgodne z polityką oraz tematyką naszego serwisu.

Nasze recenzje Zobacz wszystkie »

Subscribe
Powiadom o
Informacje prasowe

0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments

Sprawdź nasz kolejny artykuł

Sałatka ze szparagów z wędzonym kurczakiem i świeżymi truskawkami


Marki Bosch, Fit&Easy oraz Borges rozpoczęły nowy projekt pod nazwą „Zdrowe warsztaty kulinarne”. Każdemu z comiesięcznych spotkań w Centrum Domowych Inspiracji przewodniczy szef kuchni restauracji „Sowa i przyjaciele” – Konrad Birek. Tematem ostatnich warsztatów było Rodzinne gotowanie. Serdecznie zapraszamy Was do wspólnego gotowania! Fantastyczne przepisy ze spotkania już na Was czekają!

Składniki dla 4 osób: 
• 1 mały pęczek białych szparagów
• 1 mały pęczek zielonych szparagów
• 12 świeżych truskawek
• 1 opakowanie mieszanki sałat Fit&Easy Weekend
• 12 pomidorków koktajlowych
• ½ świeżego, oczyszczonego z nasion ogórka pokrojonego w cząstki
• 8 ugotowanych jajek przepiórczych
• 1 wędzona (ew. grillowana) pierś z kurczaka
Sos:
• 4 łyżki oliwy z oliwek Borges
• 1 łyżka musztardy francuskiej
• 2 dymki ze szczypiorem
• 1 ząbek czosnku
• 50 ml bulionu warzywnego
• Sok z ½ cytryny
• Sól, pieprz czarny mielony, cukier do smaku

Sposób przygotowania:
Szparagi obrać i ugotować (każdy rodzaj osobno) we wrzącej osolonej wodzie z odrobiną cukru i wystudzić.
Sałaty wymieszać delikatnie w misce ze szparagami, ogórkiem, cząstkami truskawek i pomidorków koktajlowych oraz pokrojonym w paski kurczakiem.
Wszystkie składniki sosu zmiksować blenderem i doprawić do smaku. Tak powstałym sosem skropić sałatkę i udekorować ją cząstkami jajek przepiórczych.

Warsztaty-zdrowe-gotowanie-rodzinne-gotowanie (18)

Sprawdź pozostałe przepisy ze „Zdrowych warsztatów kulinarnych”:

Sałatka z mozzarellą, pomidorami i sosem ze świeżej bazylii

Marynowany w soku z cytryny łosoś ze świeżym ogórkiem oraz sosem z pieczonej papryki

Krewetki królewskie w pikantnym sosie z mango podane z sałatką z melona i świeżej mięty

Hiszpański chłodnik z pomidorów

Chrupiące grzanki z kremowym serkiem wiejskim i warzywami

Orzeźwiająca sałatka z filetowanych pomarańczy, grejpfrutów i avocado z imbirową piersią kurczaka

Koktajl ananasowy  z sokiem pomarańczowym i miodem

Nasze recenzje Zobacz wszystkie »

Subscribe
Powiadom o
Wpis Gościnny

0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
top-facebook top-instagram top-search top-menu go-to-top-arrow search-close